Tešlai reikės:
- 300 g miltų
- 200 g pieno
- 50 g sviesto
- 2 šaukštų cukraus
- Pakelio sausų mielių
- Šaukštelio druskos
Įdarui reikės:
- 100 g sviesto
- 200 g sūrio
- Česnako skiltelės
- Šaukštelio garstyčių
- Šaukštelio paprikos miltelių
- Druskos
Gaminimo eiga:
Paruošti tešlą: pašildyti pieną, jis neturi užvirti. Kol pienas šyla, pasverti miltus, sudėti druską ir cukrų. Viską išmaišyti. Į pašildytą pieną sudėti mieles, palikti, kol mielės šiek tiek suputos. Pieną su mielėmis supilti į tešlą, viską išmaišyti. Kai tešla pradės lipti, mažais gabaliukais sudėti kambario temperatūros sviestą. Išminkytą tešlą palikti maistine plėvele uždengtam dubenyje.
Paruošti įdarą: į dubenį sudėti kambario temperatūros sviestą ir garstyčias, įberti paprikos miltelius, nedidelį žiupsnelį druskos ir smulkiai sukapotą česnako skiltelę. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Sutarkuoti sūrį.
Suformuoti kepinį: duonos tešlą iškočioti, suformuoti kvadratą, visą paviršių ištepti pagamintu pikantišku sviestu. Tešlą supjaustyti kvadratėliais, jie turi būti tokio dydžio, kad būtų pakankamai dideli, bet dar tilptų į kepimo indą. Ant kvadratėlio dėti tarkuotą sūrį, ant jo uždėti kitą kvardatėlį, taip sluoksniuoti, kol susidarys 3–4 sluoksnių bokštukas. Tada jį vertikaliai įdėti į sviestu išteptą kepimo formą, geriausia – į kekso formą. Taip sunaudoti visus kvadratėlius – juos sluoksniuoti su sūriu ir sudėti į kepimo formą. Suformuotą kepinį palikti pastovėti dar 10 min, pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepti apie 45 minutes.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































